Thursday, April 15, 2010

DK03: Dağıtık Kimlik


20 Nisan 2010 Salı, 19:00-21:00
Garanti Galeri – Platform Garanti
İstiklal Caddesi 115, Beyoğlu İstanbul

Katılımcılar:
.-_-.
Tunç Topçuoğlu
Serkan Zihli

Çok sayıda ve boyutta kimlik bilgisi türlü enformatik ortamlarda dolaşırken, bu durum bir uçta “Yes Men” gibi aktivist sanatçılar tarafından sistemin düzenini bozmak için kullanılıyor, diğer uçta vize işlemlerinden göçmen yönetişimine toplumsal denetimin bir aracı haline geliyor. Vatandaşlık numarası, sayısal hafızalı kimlik kartları, banka / kredi sistemi, internetin sosyal ağlar üzerinden ticarileşmesi gibi etkenler kayıtlı kimlik bilgileri üzerinden tanımlanmamıza neden oluyor. Ancak özellikle sayısal sanal ortamlar aynı zamanda çok-kullanımlı kimlik, anonimlik, görünmezlik, gayri-meşruluk gibi kimliksizleştirme taktikleriyle kayıt dışı olabilmeyi de beraberinde getiriyor. “Kimlik” farklı ortamlarda tekrar tekrar yeniden kurgulanabiliyor. Kimliğin bu gayri-merkezi dağıtık yapısının yarattığı yeni gerçekliklere nasıl tepkiler veriyoruz?

Düğümküme Toplantıları odağında sanat, çevresinde sivil toplum ve teknoloji olan yeni bir tartışma dizisidir. Güncel sanat ile hayatımıza yeni gerçeklikler getiren güncel teknolojileri ve bunlarla ilgili sivil toplum konularını karşı karşıya getirmeyi amaçlar.
http://dugumkume.org/dk03

Önceki toplantılar:

DK02: Melez Kamusal Mekan, 6 Nisan – http://dugumkume.org/dk02
Can Altay, Akın İdil (Valensas Teknoloji Hizmetleri), Mücteba Kılıç (Genç Siviller)
video: http://dugumkume.org/dk02-video

DK01: Dağıtık İş, 3 Mart – http://dugumkume.org/dk01
Karen Verschooren (Z33 Sanat Merkezi), Emel Kurma (Helsinki Yurttaşlar Derneği), Hasan Yalçınkaya (Pilli Network eş-kurucusu )
video: http://dugumkume.org/dk01-video

No comments: