Wednesday, March 31, 2010

Basim Magdy

Miniature Existence, 2009

Sanatçı Konuşması
8 Nisan Perşembe, 18:30
İstiklal Cad. No: 115 Beyoğlu / İstanbul

Basim Magdy İstanbul Misafirleri Programı'nda, Nisan ayı boyunca konuk olacak. Son dönem işleri ve üzerinde çalıştığı projeler hakkında konuşacak olan Magdy'nin son videosu, "Turtles All the Way Down" da gösterilecek.

Magdy, gerçeklik ile kurgu arasındaki alan ve bu alanın sistematik şekilde, medya aracılığıyla yayılan bilgiyle nasıl doldurulduğu ile ilgileniyor. Magdy'nin amacı, olayların asıl nedenlerini araştırmaktan çok, hepimizin belli kurgusal imajları gerçek olarak kabul etmeye yatkınlığımız üzerine düşünmek. Yarattığı karakterleri ve olayları alışılmadık bağlamlarda sunarak, izleyenlerin beklentileriyle oynayan Magdy abzürdlüğü bir araç olarak kullanarak, güç yapıları üzerine farklı anlayışlar öneriyor ve medya tarafından uygulanan otoriter pratikleri görünür kılıyor.

Basim Magdy (1977), Kahire ve Basel'de yaşıyor ve çalışıyor. Helwan Üniversitesi (Kahire), Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü'nden 2000'de mezun oldu. Son yıllarda katıldığı grup sergileri arasında, As the land Expands, Al Riwaq Art Space, Bahreyn (2010); Indefinite Destinations, DEPO, Istanbul (2010); Scratch, ADN Galeria, Barcelona (2009); Alive!, LUXE Gallery, New York (2009); Fake, MUSAC, Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León, Leon, Spain (2008); Me Odio Y Quiero Comprar, Enrique Guerrero Gallery, Mexico City, Meksika (2007) bulunmakta. Magdy'nin kişisel sergilerinin yer aldığı mekanlar arasında, Newman Popiashvili Gallery, New York (2009); Kunsthaus Baselland, Basel (2009); Townhouse Gallery of Contemporary Art, Kahire (2008) sayılabilir.


No comments: