Thursday, September 30, 2004

Söyleşi: Vasıf Kortun-Serkan Özkaya-Ahmet Öğüt

Sanatçı Serkan Özkaya ve Ahmet Öğüt, içinde bulunduğumuz yıl gerçekleştirdikleri On Bir Karpuz Taşıyan Türk Anıtı'nı, Avrupa'da Berlin, Belgrad ve Helsinki'den önce, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nde İstanbullu sanatseverlere sunuyor. Sergi dahilinde Platform'un yöneticisi ve 9. Uluslararası İstanbul Bienali'nin küratörü Vasıf Kortun, sanatçılarla 30 Eylül Perşembe günü saat 17:00'de bir söyleşi gerçekleştirecek.

Söyleşide öncelikle, "Bir İngiliz, bir Japon, bir de Türk..." diye başlayan bir fıkradan yola çıkılarak yapılan anıt ele alınacak. Bunun yardımıyla sanatta ortak çalışma konusu ile günümüz sanatının farklılaşan dinamikleri konuşulacak, yakın geçmişe dönük değerlendirmeler yapılacak.

Serkan Özkaya, bugüne değin yapıtlarını dünyanın birçok sanat başkentinde sergiledi. Kitapları arasında "Sanatta Deha ve Yaratıcılık" ve "Göründüğü Gibi Değil! Açıklayabilirim" bulunuyor.

Diyarbakır doğumlu sanatçı Ahmet Öğüt'ün yapıtları, İstanbul, Diyarbakır, Zagrep, Hannover, Berlin ve Setinye'de sergilendi.