Friday, September 24, 2004

Sergi: Tracey İstanbul'da

24 Eylül-13 Kasım 2004

Platform, güncel sanattaki başarısı, enstelasyonları, mahrem çizimleri, neonları ve filmlerinin yanı sıra, medyatik kişiliğiyle de sanatseverlerin ilgisini çeken Tracey Emin 'in Türkiye'deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Tracey Emin Platform'da, Türkiye'de yaşadığı bir aşk macerası ile ilgili Burning Up (Yanmak, 1997), 1996 yılında babası ve kendisinin Kıbrıs'ta çekilen görüntülerinden oluşan Emin & Emin ve Sometimes the Dress is Worth More Money than the Money (Bazen Elbise Paradan Daha Çok Para Eder, 2000-01) adlı videolarıni sergileyecek. Sergide videoların yanı sıra yeni bir neon heykel dizisi yer alacak.

1997'de 5. Uluslararası İstanbul Bienali'ne katılan Tracey Emin, bienal kapsamında, Saying Good-bye to Those You Love (Sevdiklerinize Veda Etmek) adlı neon işi Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda, Burning Up videosunu içeren performansı ise Pera Palas'ta sergilendi. Sevgililerinin, arkadaşlarının, ailesinin ve kürtajla aldırdığı 2 fetusun isimlerini bir çadırın içine yerleştirdiği Everyone I Have Ever Slept With 1963-1995 (1963-1995 Arasında Yattığım Herkes) isimli çalışması, Royal Academy'nin Sensation (Sansasyon) adlı sergisinde yer aldı. İngiltere'de yaşayan en tanınmış sanatçılar arasında yer alan Emin'in, cinsel deneyimlerden yalnızlık ve kırılganlığa, kişisel bir hayat hikayesini anlatan işleri medyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. En çok ses getiren işlerinin arasında 1999 yılında Tate Gallery'de Turner Prize adayları sergisinde yer alan My Bed (Yatağım) yer alıyor.

Bu sergi British Council 'in değerli katkılarıyla gerçekleştirilmektedir.