Tuesday, July 08, 2003

Konferans: Iain Borden/Bilinmeyen Kentte Mekan Yaratmak

8 Temmuz 2003


Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nde 10 Temmuz Perşembe günü başlayan "Mekan Yaratmak" isimli sergi kapsamında, Londra Bartlett School of Architecture University College'ın yöneticisi, Kent Kültürü ve Mimari Bölümü Profesörü Iain Borden bir konferans verdi. "Bilinmeyen Kentte Mekan Yaratmak" başlıklı konferans, 8 Temmuz Salı günü saat 19:00'da Osmanlı Bankası Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Mimari tarihi uzmanı ve kent yorumcusu Iain Borden'ın yayınları "eleştirel teori", "tarihsel mimari metodoloji" ve "bir kent pratiği olarak "kay kay'ın tarihi" gibi çok çeşitli konulardan oluşan geniş bir teorik ve tarihsel araştırma alanını kapsıyor.

Borden konuşmasında, "Mekan Yaratmak" sergisinde yer alan işlerin özelinden yola çıkarak genel olarak karşı kültür ve alternatif etkinliklere ilişkin bilgiler sundu.

Profesör Borden, günlük yaşantımızda etrafımızı kuşatan yapıların işlevlerini algılamak üzerine olduğu kadar kaykay gibi değişik kent pratikleri açısından kent üzerine tekrar düşünmekle ilgili araştırmalar da yapıyor.

Çalışmalarında günümüz kentindeki süreçleri, biçim ve anlam açısından eleştiren Borden, kente, kentin günlük mekanlarına uyum gösteren yeni işlevler ve geleceğin mekanlarına yönelik değişiklikler öneriyor.

Iain Borden konferansı The British Council (İstanbul) tarafından destekleniyor.