Thursday, June 05, 2003

Sergi: Zirve

5-28 Haziran 2003

Sanat Yönetmeni Adeline Morlon yönetimindeki "adeline morlon art direction" sanatçıları; Jens Ullrich ve Axel Jasch ile Andreas Bunte ve Florian Baudrexel'in beraber hazırladıkları "Zirve", Platform'un sergi mekanına uygun olarak tasarlandı. 5-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen sergi, fark etmediğimiz ama eşzamanlı olarak var olmayı sürdüren alternatif gerçeklikleri ortaya koyan enstalasyondan oluşuyordu.

Enstalasyondaki karşılaştırmalı gerçeklikler, kimi coğrafi farklılıklar ile aynı konu üzerindeki fikir ve tavırlardaki ayrılıkları temsil etmek üzere kullanıldı. Çeşitli mekanlardan toplanmış malzemeler ile çeşitli önermeleri içeren enstalasyonda, Almanya'dan taşınmış gerçek bir kapı, hakiki bir tuz kristali, otantik bir antropoljik şema ve bir "zirve"nin yanı sıra, sergi mekanının duvarlarındaki eski çatlaklar, eski bir perdenin üzerindeki ışık huzmesi ve doğal bir el feneri fırtınası yer aldı.

Jens Ullrich ve Alex Jasch'tan oluşan "adeline morlon art direction", her çalışma için farklı sanatçılarla bir araya geliyor. Almanya'nın Düsseldorf kentinde aynı adı taşıyan bir de güncel sanat merkezi bulunuyor. Zirve sergisi, "adeline morlon art direction" sanatçılarının 2002 yılında Düsseldorflu Sanatçı ve Müzisyen Christian Jendreiko'yla birlikte Londra RCA'deki FAIR için gerçekleştirdikleri "Clodhopper - genç, aptal ve abazan gibi" projesinin devamı niteliğini taşıyor.

"adeline morlon art direction", Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nde 3 Haziran Salı günü, saat 19:00'da geçmiş projelerinin belgelerini sundular ve sanatçılar tarafından desteklenen mekanlar hakkında bilgi verdiler.