Sunday, May 23, 2010

Küratör Konuşması: Stine Hebert


25 Mayıs Salı / 18:30
Istiklal Cad. no:115 - Beyoglu/Ist.

İstanbul Misafirleri Programına katılmakta olan küratör Stine Hebert, bu dönem içinde yürüttüğü araştırması ve gerçekleştirmeyi planladığı projeleri üzerine konuşacak.

Sanatsal üretim koşullarını inceleyen Hebert, şimdiye kadar bu konu üzerine bir çok serginin küratörlüğünü yaptı. Hebert Hordaland Art Centre'in (Norveç) yöneticisi Anne Szefer Karlsen ile birlikte,”Contemporary History Writing of the Self-organised” (Kendini Örgütleyen yapıların Güncel Tarihi Yazımı) isimli bir antoloji üzerine çalışmakta. Kopenhag'daki Factory of Art and Design'da küratör olarak görev yapan Hebert, halihazırda var olan güncel sanat üretim koşulları ile bağlantılı ve bunun ötesindeki olasılıkları düşünen, yeni sanatçı misafirlik programlarını araştırıyor. Son dönemde, Collaborative Research Residency (İşbirliğine dayanan Araştırma Misafir Programı) isimli uluslararası kurumlar arası birliktelikleri inceleyen bir deneme programı başlattı. Konuşmasında projeleri hakkında bilgi verecek olan Hebert, PİST /// Disiplinlerarası Proje Mekanı ile Tate Modern'de 14-16 Mayıs, 2010'da gerçekleşen No Soul for Sale – A Festival of Independents (Satılık Ruh Yok – Bağımsızlar Festivali) etkinliğinde gerçekleştirdikleri ortak projeyi de sunacak.

Stine Hebert Kopenhag'da yaşamaktadır. Goldsmiths College'de Görsel Kültür yüksek lisansı ve University of Copenhagen'da Sanat Tarihi araştırma yüksek lisansı yapmıştır. 2004'de kurucuları arasında bulunduğu, kar amacı gütmeyen organizasyon AUX – Forum for Sound Culture'ın küratörleri arasındadır. Hebert, Avrupa ve ABD'de uluslararası sergilerin küratörlüğünü yapmakta, bir çok sergi kataloğuna ve sanat dergilerine yazmaktadır. Halen The Factory of Art and Design (Kopenhag) da küratör olarak çalışmakta ve University of Copenhagen'da misafir öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

İmaj: Elmgreen & Dragset: Powerless Structures, Fig. 11 (1997)

No comments: