Thursday, February 11, 2010

“Paylaşımlar” Sanatçı Konuşması- 7


Nilbar Güreş
13 Şubat 2010, Cumartesi
Saat: 14:00

Viyana'da çalışan ve yaşayan sanatçı Nilbar Güreş, sunumunda son dönemde ürettiği işlerini paylaşacak.

2000 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Nilbar Güreş'in çalışmaları kadın kimliğini ve cinsel kimlik söylemlerini konu alıyor ve kamusal alanda görünürlük taktiklerini inceliyor. Türkiye'de değişen cinsel rolleri arka plana yerleştiren Güreş, normalliğin, (hetero) cinselliğin ve cinsel sapkınlığın 19. yüzyılda icat edilmesinden bu yana yürürlükte olan geleneksel ataerkil düzeni hedef alan çarpıcı görüntüler üretiyor.

Nilbar Güreş 1977 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 2000 yılında, yüksek lisans eğitimini ise Academy of Fine Arts Vienna’da 2002’de tamamladı. Aralarında Austrian Museum of Applied Arts/Contemporary Art, Vienna; 11. İstanbul Bienali; Gallery Anita Beckers, Frankfurt; TANAS, Berlin de bulunan birçok sergiye katıldı.

Uluslararası işbirliğiyle gerçekleştirilen bu konuşma, 6.Berlin Bienali (11.06 – 08.08.2010) açılış öncesi etkinliklerinden Artists Beyond kapsamında yapılmaktadır. KW Institute for Contemporary Art’ın düzenlediği Berlin Bienali, German Federal Cultural Foundation tarafından desteklenmektedir. Artists Beyond etkinliği de Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

1 comment:

Unknown said...

Anlamsızlığın yanında, anlaşıldığı kadarıyla iğrenç bir resim,

Bu sanatçıyı da kınıyorum.