Thursday, August 27, 2009

Havlubayrak

28 Ağustos 2009, Cuma // 18:30
Eski Platform Garanti Binası
İstiklal Cad. No: 136, Beyoğlu

Havlubayrak kamusal alanda gerçekleştirilen geçici bir müdahaledir. 60 metre uzunluğundaki beyaz havlu kumaş, eski Platform binasının ön cephesinde yer alan bayrak direklerine asıldı. Üçüncü kattaki direklerden bırakılan beyaz bayrak, birinci kat penceresinden içeri girip, odaları ve koridoru geçerek tuvaletteki havluluğa asılıyor ve el havlusu olarak kullanılabiliyor.

Havlubayrak halihazırda yenileme çalışmaları devam eden ve İstanbul'un en kalabalık caddesi olan (haftasonları yaklaşık altı milyon kişinin bu caddeden geçtiği söyleniyor) yayalara açık İstiklal Caddesi'ndeki Platform binasının cephesinde sergilenecek. Caddenin bitip tükenmeyen gürültüsü, neon ışıkları, her türlü görsel ve işitsel bunaltıcı karmaşası arasında, Havlubayrak sessiz ve neredeyse fark edilmeyen, sadece binanın güvenlik görevlisinin erişebileceği ve bu bayrağı havlu olarak kullanabileceği bir iş.

İspanya doğumlu Berlin'de yaşayan ve çalışan Jasmina Llobet ve Luis Fernández Pons, 2002 yılından beri enstalasyon, heykel ve kamusal alanda sanat üretimlerini birlikte yürüten bir sanatçı kolektifi. Şu anda Platform Garanti GSM'de misafir sanatçı olarak bulunuyorlar.

Havlubayrak Can Xalant, Mataró ve Platform Garanti GSM'nin katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

1 comment:

administrator said...

Yenileme bittiğinde çok güzel olucak eminim.
Ligtv izLe