Wednesday, February 11, 2009

“Destek Yapıları” Destek Üzerine Konuşmaları

13 Şubat 2009, 18:30
James Langdon ve Celine Condorelli

Osmanlı Bankası Müzesi
Konferans Salonu
Bankalar Caddesi, 11, Karaköy


“İstanbul Misafirleri Programı” kapsamında Türkiye’de bulunan Mimar ve Sanatçı Celine Condorelli’nin düzenlediği “Destek Üzerine” konuşma dizisi, James Langdon ve Celine Condorelli ile son buluyor.

Dizinin son konuşması, “Destek Yapıları” kitabı için yapılan, Gavin Wade'in de katıldığı bir taslak çalışmadan oluşuyor. Konuşmada, grafik tasarımcısı James Langdon ve Celine Condorelli tasarımın nasıl bir destek modeli olabileceğini tartışacaklar. Kitapta yer alacak bazı malzemeler ışığında, sanat, mimarlık ve diğer mekansal pratiklerdeki destek kavramları üzerine yapılan araştırmayı birleştirerek, bir destek bibliyografyasının nasıl olabileceğiyle ilgili kamusal bir öneride bulunacaklar. “Destek Yapıları” ismini, bu konuyla ilgili eksik kalmış bibliyografyayı oluşturmak üzere gerçekleştirilen bir yayın projesinden alıyor.

James Langdon sanat eğitimi aldı. Sanatçı ve sanat organizasyonlarıyla ilgili kitaplar tasarlıyor. İşleri arasında Ruth Claxton, Harrison & Wood, Steven Shearer ve Victor Man ile beraber hazırladığı sanatçı kitapları bulunuyor. Gavin Wade’in sergisini düzenlediği Has Man a Function in Universe? adlı kitapta, sergideki Mark Titchner, Shezad Dawood ve Neil Chapman gibi sanatçılar yer aldı. Langdon aynı zamanda Birmingham’da bir sanatçı girişimi olan sergi alanı Eastside Projects’in kurucu üyeliğini yapıyor.

Gavin Wade sanatçı ve küratör. Strategic Questions’ın yayımcısı, aynı zamanda Eastside Projects’in yönetmenliğini yapıyor. Küratörlüğünü üstlendiği projeler arasında: This is The Gallery And The Gallery is Many Things, Eastside Projects (2008); Strategic Questions Venice, 52nd Venice Biennale (2007); Thin Cities, Piccadilly Line Centenary, Platform for Art, London Underground (2006-8); Public Structures, Guang Zhou Triennial, China (2005); ArtSheffield 05: Spectator T, Cross City Biennial (2005) bulunuyor.

British Council Desteğiyle

No comments: