Thursday, July 03, 2008

Mimarlık dışı Mimarlık

Platform Garanti'de
Mimarlık dışı Mimarlık
Kim Förster ve Pelin Tan ile Sohbet
5 Temmuz 2008, Cumartesi
Saat: 16:30


Siyasi mimarlık dergisi An Architektur'un eş editörü Kim Förster ve StudioKahem - "masum bir eylem" mimarlık dergisi ve Muhtelif güncel sanat dergisi eş editörü Pelin Tan, mimarlık ve kültür eleştirisi üzerine bir sohbet gerçekleştirecekler.

Kim Förster Zürih, İsviçre'de yaşıyor ve çalışıyor. Förster, Berlin Humboldt-Üniversitesi'nde Amerikan Çalışmaları ve Coğrafya eğitimini tamamladı. ETH Zürih Mimarlık Okulu, Mimarlık Tarihi ve Teorisi Enstitüsü'nde doktora öğrencisi ve Mimarlık Teorisi Bölümü'nde araştırma görevlisi. Förster, doktora tezini Mimarlık ve Kent Enstitüsü'nün (New York 1967-1984) sosyolojisi ve tarihi üzerine hazırlıyor. 2002'den beri siyasi mimarlık dergisi An Architektur'un eş-editörlüğünü yürütüyor.

Pelin Tan İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyor. Tan, Ankara Üniversitesi'nde Sosyoloji ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Sanat Tarihi eğitimi aldı. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat Tarihi Bölümü'nde araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi. Tan'ın doktora tezi mekansal bağlamda "yerellik" kavramının güncel sanat projelerinde araştırılması üzerine. Muhtelif güncel sanat dergisi, StudioKahem "masum bir eylem" mimarlık dergisi (Ekim, 2007) ve Bilgi Üniversitesi tarafından 2007 yılında basılan "Kamusal Alan ve Güncel Sanat" kitabının eş-editörü. Nüernberg Üniversitesi, mimarlık yüksek lisans programının 2008 kış dönemi davetli öğretim üyesi.