Tuesday, October 24, 2006

HTMlles EXPORT 2 [06]

ISTANBUL
İstanbul’da NOMAD işbirliği ile gerçekleştirilecek olan HTMlles EXPORT 2 [06], Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve Apartman Projesi tarafından ağırlanacaktır. Yerel katılımcılar arasında Apartman Projesi, Selda Asal, NOMAD, Ceren Oykut, Özlem Sulak, Hatice Güleryüz, Bengü Karaduman, Filmmor Kadın Kooperatifi, Ülkü Songül, Melek Özman ve Tuna Erdem yer alacaktır.


Cuma (27.10.06)

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi
18:00 web sanatı projelerinin bilgisayar gösterimleri: Flatlandia, Dağıtıcı Adalet (Distributive Justice), Yalanlar Projesi (The Lies Project) [bilgisayar odası]
19:00 Açılış- Kyd Campbell ve Basak Senova’nın tanıtımı [galeri]
19:30 Hayalet Operatör (The Phantom of the Operator) gösterimi, sanatçı tarafından tanıtımı [galeri]

Apartman Projesi

11:00 – 14:00 Sözlü Tarihler (Oral Histories): 1. Bölüm – Kayıt ve Konulara Giriş

Cumartesi (28.10.06)
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

11:00 Kyd Campbell’ın web sanat projeleri demosu [bilgisayar odası ve konferans odası]
12:00 Tuna Erdem’in konuşması [bilgisayar odası ve konferans odası]
13:00 ARA
14:00 XS Laboratuarları Elektronik Tekstiller (XS Labs Electronic Textiles) Atölyesi [konferans odası]
16:00 Filmmor Kadın Kooperatifi sunumu ve gösterimi - Ülkü Songül ve Melek Özman [konferans odası]
17:00 Bioteknica Atölyesi [konferans odası]
19:00 NOMAD Derlemesi: Selda Asal, Ceren Oykut, Özlem Sulak ve Hatice Güleryüz’ün gösterimi ve Bengü Karaduman’ın sunumu [konferans odası]

Apartman Projesi
11:00 – 14:00 Sözlü Tarihler (Oral Histories): 2. Bölüm – Röportajlar

Pazar (29.10.06)
Apartman Projesi

15:00 Etkileşimli Yürüyüş - Flatlandia
17:00 Sözlü Tarihler (Oral Histories): 3. Bölüm – Kayıt ve/veya radyodan canlı yayın
Çay Partisi

NOMAD
İstanbul’da konumlanan NOMAD, farklı disiplinlerin yaklaşımlarını kullanarak dijital sanat alanında gelişen deneysel oluşumları incelemeyi ve bu alanda yeni kalıplar üretmeyi hedefleyen bir dernektir. NOMAD’ın üretim ağı, dijital kültür odaklı projeler yoluyla coğrafi sınırları aşan güçlü bağlar kurmayı hedefliyor. Bu projelerin temel amacı, yeni bilgi kaynaklarına ulaşmayı olanaklı kılan üretici iletişim kanalları kurmak. NOMAD 2002 yılından beri pek çok yerel ve uluslararası festivaller, sergiler, performanslar, multimedya etkinlikleri, yayınlar, deneysel film gösterimleri, konferanslar ve paneller gerçekleştirmiştir.

Apartman Projesi
Yer seviyesinde 25 m2’lik bir sergi alanı olan Apartman Projesi, 1999’dan bu yana İstanbul’un ilk sanatçılar tarafından işletilen sergi mekanıdır. Mekanda yer alan programlar, yerel ve uluslarası kuruluşların, sanatçıların ve katılımcıların disiplinlerarası işbirliğine dayanır. Birçok farklı performans, enstalasyon, sergi, olay ve etkinliğe evsahipliği yapmıştır. Projelerin çoğu, dairenin sokağa bakan üç büyük camından yoldan geçenlerle doğrudan bir etkileşim kurmayı hedefler.