Thursday, February 27, 2003

Konferans: Vicente Todoli

27 Şubat 2003


Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Londra'nın ve dünyanın ünlü müzelerinden Tate Modern Müzesi'nin yöneticiliğini yürüten Vicente Todoli'yi konuk etti. İstanbul'da kaldığı 2 gün boyunca Platform'un arşivi yardımıyla Türkiye'deki güncel sanat çalışmaları ve sanatçıları hakkında araştırma yapan Todoli, bir de konferans verdi. Todoli'nin büyük sanat kurumlarının izlediği sergi eğilimlerini tartışmaya açtığı konferans, 27 Şubat Perşembe akşamı saat 19:00'da Osmanlı Bankası Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Serralves Güncel Sanat Müzesi'nin kurucusu, küratör ve sanat yönetmeni Vicente Todoli, halen birçok uluslararası sanat kurumunda görev yapıyor ve sanat ödüllerini değerlendiren komisyonlarda çalışıyor. Todoli, Barcelona Güncel Sanat Müzesi'ne sanat eseri alımı konusunda danışmanlık yapıyor ve Avrupa Bienali Manifesta'nın Yönetim Kurulu'nda bulunuyor.

Londra'nın mihenk taşlarından ve 20. yüzyıl modern ve güncel sanatının en önemli koleksiyonlarından birine sahip Tate Modern Müzesi, yılda 5.1 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret ediliyor. Endüstriyel bir binanın dünya üzerinde gerçekleştirilen en ustaca değişimi olarak tanımlanan Tate, en son açılan Picasso-Matisse sergisi ve ziyaretçilerini Thames nehri üzerinde yürüterek müzenin kapısına ulaştıran Millenium Köprüsü ile de tanınıyor.