Sunday, October 13, 2002

Sergi: Burt Barr

Platform, Amerikalı Sanatçı Burt Barr'ın video enstalasyonuna ev sahipliği yaptı.

Çalışmalarını "hareketli imgeler" olarak nitelendiren Barr'ın "Angel" (Melek), "Focus/Trisha" (Odak/Trisha) ve "Focus/Elizabeth" (Odak/Elizabeth) adlı 3 video filmi, gösterildi.

13 Eylül-26 Ekim 2002

Çalışmalarının fonu ve anlatımının sembolü olarak doğayı kullanan güncel sanatçı, genellikle şehir insanlarının boş vakitlerinden örnekleri yansıtıyor. Üst üste 2 projeksiyonla gösterilen "Angel"da, dans eden çiftin görüntüsüne, dans eden ağaç ve yapraklar karışıyor. İzleyiciye/kameraya doğru yaklaşmalarına rağmen görüntüleri netleşmeyen iki kadının seyredileceği "Focus"larda ise gerçeğin asla tamamını göremeyeceğimiz duygusu hissettiriliyor.

Video çalışmalarıyla, izleyicinin dikkatini sinemanın "sahte" tarafına çekmeye çalışan Barr, genelikle siyah-beyaz ve sessiz yapıtlarıyla tanınıyor. Alışılagelmiş sinema uygulamalarından farklı olarak, çekimlerde tek kamera kullanan sanatçının filmlerinde, tanınmış güncel sanatçılar rol alıyor. 1980'li yıllardan bu yana video çalışmalarıyla ilgilenen Burt Barr, dünyanın önemli güncel sanat merkezlerinde izleyiciyle buluşuyor.