Tuesday, March 20, 2007

Açık Kütüphane



20 Mart - 9 Haziran

Açık Kütüphane, arşiv ve kütüphanemizin bir bölümünü, yeniden kurgulayarak
sergi salonunda bir kamusal programa dönüştürdüğümüz bir önermedir. Ne tam bir sergi ne de tam bir kütüphaneye benzeyen proje sırasında okumalar, video gösterimleri, tartışmalar ve haftalık kitap küratörlükleri gerçekleştirilecek, mekan sürekli olarak canlı tutulacak.

İzleyicisini, üniformalı güvenlik görevlileriyle, elektronik kapılarla, gözleme araçlarıyla ürkütmemeyi seçen bir kurum olarak Platform, dışarısı ile içeri arasındaki kültürel ve sınıfsal eşiğin abartılı olmamasına açıldığı günden beri özen gösterdi ve bu özel caddenin kendine özgü modelini sınadı. Yeni proje, kamusal mekanın en önemli simgelerinden biri olan açık kütüphaneyi somutlaştırmaktır. İstanbul'da cadde seviyesinde kütüphaneler olmadığı gibi, kütüphaneler akademisyenlerin ziyaret ettikleri yerler gibi algılanagelmiştir. Oysa kamu kütüphaneleri, insanların okudukları, araştırma yaptıkları, kitapların çevresinde vakitlerini geçirdikleri, hayal kurdukları, uyukladıkları, ısındıkları, meraklarını giderikleri yerlerdir. Platform, bu geçici açık kütüphane üzerinden, böyle bir ihtiyacın gerçekliğini ve gerekliliğini de hatırlamaktadır.

Tasarımı İstanbul merkezli superpool mimari grubu tarafından gerçekleştirilen Açık Kütüphane' nin kitap rafları ve oturma birimleri superpool'un önerileri doğrultusunda quinze & milan tarafından hazırlanmıştır.

Kritikler:
4 Nisan 2007 Tarihli Radikal Gazetesi, Ahu Antmen eleştirisi

3 comments:

Anonymous said...

Thank you estetik, estetik, burun estetiği, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik

Ak Sağlık said...

Site's character and a great color match .. I will recommend your site to the other platforms.
Göğüs küçültme Ameliyatı

Op Dr Ali Mezdeği said...

Comments made ??about the issues impressed me. I like your site.
fue Saç Ekimi Fiyatları


fuesacekimiistanbul
fue Saç Ekimi
fuesacekimi
fue sac ekimi fiyatlari
fue