Saturday, January 18, 2003

Sergi: Gelecek Program

18 Ocak-16 Şubat 2003

Platform, 2003 yılının ilk etkinliğini "Gelecek Program" adlı video gösterimlerine ayırdı. İstiklal Caddesi'ndeki müzik marketlerden yükselen melodilere atıfta bulunarak, videolardaki müzikler caddeden de duyuldu. Müzik ve video çalışmaları yapan 6 uluslararası sanatçının, kendi besteledikleri ya da yeniden düzenledikleri müzikleri içeren videolar, popüler tanımıyla "top 10" listelerine gönderme yaptı.

"Gelecek Program" izleyicilere, günümüzde "pop videosu" ile "sanat videosu" arasındaki ayrımı iyice belirsiz hale getiren popüler kültür ortamında, "sanat"ın hangi bileşenlerle yaratıldığını sorgulatmayı hedefliyordu. İngiliz Küratör November Paynter tarafından hazırlanan ve farklı kültürel formların nasıl algılandığı üzerine düşündüren sergi, çevreden gelen müzik seslerine alışkın "cadde sakinleri"yle ilişki kurmayı amaçlıyordu.

"Gelecek Program" kapsamında; İsveçli Tobias Bernstrup'un "In the Dead of Night", Alman Chicks on Speed'in "Kaltes Klares Wasse" ve "Glamour Girl", Amerikalı Fischerspooner'ın "Sweetness", İzlandalı Icelandic Love Corporation'ın "Where Do We Go from Here" ve "Thank You", Japon Kyupi Kyupi'nin "Doctor Yokomoto" ve "Buttocktica", İngiliz Mark Leckey and donAtella'nın ise "LondonATELLA" adlı çalışmaları izlendi.

Sergi, Goethe Institut Internationales, Deitch Projects ve Swedish Institute'un katkılarıyla düzenlendi.